Pho-Bo is made in Almere Harbour; maar heeft wat roots in Azië. Hij is de vrolijke snuiter die (net als zijn Vietnamese naamgenoot) jouw dag weer goed gaat maken. Hij kan soms pittig zijn, maar over het algemeen is hij zeer mild. Hij is de robo van staal (uhm meer van ijzer, aluminium, elektromotoren en polyester) met een hartje van koper.

Door zijn onbedwingbare nieuwsgierigheid naar het menselijk ras, is hij een echte ‘Socialbot’. Aaibaar, toegankelijk en door zijn zeer lichtgevoelige karakter heel laagdrempelig. Om zijn zoektocht tocht naar de mens en zijn emoties kracht bij te zetten, haalt hij je over om voor hem te poseren. Dat mag natuurlijk alleen, maar met meerderen is misschien wel gezelliger. De foto’s worden door hem vervolgens razendsnel verwerkt en volledig 'customised' uitgeprint.

 

De peetvaders van Pho-Bo zijn Erik Fakkeldij robotcreator van The Botfactory en Jasper van Es van photobooth-imperium SayKaas.com.

Zij kwamen elkaar als 'nieuwe buren' tegen in de wandelgangen van creatief bolwerk 'De Blauwe Reiger' in Almere Haven. Onder het genot van een biertje onstond het idee om de krachten te bundelen en zo werd in de winter van 2017/2018 Pho-Bo geboren.

   
   
 
Als een echte tweeduizendtiener heeft hij ook zo zijn guilty pleasures en dat zijn de 1980’s. Met zijn breakdance-moves wil hij nog wel eens de ‘Robot’ doen op nummers Herbie Hancock of Kraftwerk.
Ook is hij smoorverliefd op Rosie, de overjarige elektronische huishoudster van The Jetsons. Zonder haar geen electronisch leven.
   

 

Pho-Bo ook op je feestje of festival? Neem dan gerust contact op met Jasper via info@saykaas.com of via dit contactformulier.

 
www.Photobot.nl is een samenwerking van www.fakkeldij.nl en www.SayKaas.com